Privacy & cookies verklaring

Welkom bij deze Privacy en cookies verklaring. Hier wordt beschreven op welke wijze Choice of Green de gegevens van al haar klanten en bezoekers van de webshop verwerkt.

Enerzijds om uw bestellingen uit te kunnen voeren anderzijds om u te blijven informeren over haar producten en diensten. Dit op basis van uw aankopen uit de catalogus en/of via de website en door cookies op de webshop. Ook wordt hieronder uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van uw wettelijke rechten.

Choice of Green is de verwerkingsverantwoordelijke

De verwerkingsverantwoordelijke is Choice of Green., hierna te noemen Choiceofgreen.com. Adres Mijnsherenweg 33, 1431 AP Kudelstaart, Nederland. Voor vragen en/of klachten over privacy heeft Choiceofgreen.com een e-mailadres, namelijk klantenservice@choiceofgreen.com. Choiceofgreen.com streeft ernaar om u zo snel mogelijk te helpen bij uw vraag of klacht, dit zal in uitzonderlijke gevallen uiterlijk binnen één tot twee weken plaats vinden.

Wanneer en waarvoor verwerkt Choiceofgreen.com persoonsgegevens?

Choiceofgreen.com verwerkt persoonsgegevens op drie gronden uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming:

  1. Uitvoering van de overeenkomst;
  2. Gerechtvaardigd (bedrijfs)belang;
  3. Of met uw toestemming.

Het kan hierbij gaan om naam, adres, postcode, woonplaats en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens. Maar ook om gegevens over aankopen, retouren, betalingen en interesses.

1) Op basis van de uitvoering van een overeenkomst:

  • Voor de uitvoering van onze dienstverlening en de financiële afwikkeling hiervan, bijvoorbeeld bij de aanschaf van onze producten en/of diensten;
  • Voor het nakomen van onze garantieverplichtingen;
  • Voor het behandelen van vragen en/of klachten met betrekking tot de producten of dienstverlening van Choiceofgreen.com en voor het in behandeling nemen en beslechten van eventuele ontstane geschillen. Ook kan correspondentie gebruikt worden ter evaluatie en verbetering van de kwaliteit van dienstverlening alsmede ten behoeve van training, coaching en beoordelingsdoeleinden;
  • Voor contactmomenten met Choiceofgreen.com. Via de telefoon, e-mail, chat, social media, contactformulier(en), enquêtes, prijsvragen en (panel)onderzoeken. Of wanneer u online inlogt op uw account.

 

2) Op basis van gerechtvaardigd belang en ter ondersteuning van alledaags relatiebeheer:

  • Om u te informeren over (nieuwe) producten en/of diensten. Dit kan via de volgende kanalen:
    • Webshop
    • Catalogus
    • Klantenservice
    • Social media-campagnes
    • Of van adverteerders op het gebied van consumentengoederen. De informatievoorziening is gebaseerd op voorkeuren, opgegeven interesses.
    • Relatiebeheer
  • Ten behoeve van (interne) analyses:
    • Procesverbetering, gebruikerservaring;
    • De ontwikkeling van producten en diensten;
    • Marktonderzoek;
    • Voorkomen van fraude;
    • Historische, statistische doeleinden.

 

3) Soms is het voor het goed uitvoeren van de dienstverlening nodig dat Choiceofgreen.com nadere gegevens bij u opvraagt. Wanneer deze gegevens niet beschikbaar zijn of niet door u worden verstrekt, kan Choiceofgreen.com de dienstverlening wellicht niet goed uitvoeren of geen juiste producten leveren.

Wanneer voor het verwerken van persoonsgegevens uw toestemming nodig is dan zal Choiceofgreen.com daarom vragen. Deze toestemming kunt u altijd weer intrekken.

E-mail en toestemming

Voor het verzenden van de Choiceofgreen.com nieuwsbrief op uw e-mailadres zal Choiceofgreen.com uw toestemming vragen. U kunt uw toestemming altijd intrekken door middel van de afmeldlink die in iedere promotionele e-mail is opgenomen.

Ontvangers

Zoals Choiceofgreen.com zelf speciale aanbiedingen toestuurt, ontvangt Choiceofgreen.com van tijd tot tijd verzoeken van andere adverteerders om informatie of speciale aanbiedingen toe te sturen. Het kan hierbij gaan om evenementen, beurzen, producten en/of diensten in en om het huis. Wilt u dat niet, dan kunt u daar tegen bezwaar maken door een e-mail te sturen naar klantenservice@choiceofgreen.com.

Daarnaast schakelt Choiceofgreen.com verschillende partijen in om onder haar verantwoordelijkheid producten of diensten te leveren. Denk hierbij aan vervoerders en koeriers.

Gegevensverwerking binnen de Europese Unie

De vestiging van Choiceofgreen.com in Nederland verwerkt persoonsgegevens binnen de Europese Unie.

Hoe lang bewaart Choiceofgreen.com  gegevens?

Choiceofgreen.com bewaart gegevens niet langer dan noodzakelijk en nooit langer dan wettelijk is toegestaan. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. Wettelijk is bepaald dat de maximale termijn 7 jaar is.

Social media

Choiceofgreen.com is online actief en gaat graag het gesprek aan met klanten en bezoekers van de website. Ook neemt Choiceofgreen.com deel aan social media, zoals Facebook, Pinterest en blogs. Online geeft Choiceofgreen.com zijn klanten graag praktische informatie en beantwoordt relevante vragen. Hierbij kan het voorkomen dat Choiceofgreen.com  (persoons-)gegevens vastlegt, bijvoorbeeld wanneer de klantenservice een vraag of klacht in behandeling neemt . Deze zullen in overeenstemming met dit privacy statement worden verwerkt. Choiceofgreen.com  is niet verantwoordelijk voor de content van andere gebruikers van social media en voor hoe zij met persoonsgegevens omgaan.

Cookies

Choiceofgreen.com maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes met gegevens die of op de harde schijf van uw computer of op andere hardware worden opgeslagen of in de sessie van de browser staan. Choiceofgreen.com plaatst cookies die noodzakelijk zijn voor de goede werking van de website of voor het leveren van een gevraagde dienst. In het geval van gebruik van tracking cookies, bedoeld voor marketingdoeleinden wordt vooraf toestemming gevraagd aan de bezoeker van de website.

U kunt het gebruik van cookies voorkomen door geen cookies te accepteren en/of alle reeds geplaatste cookies te verwijderen. Raadpleeg de help-functie van de browser om te zien hoe u dit kunt doen. Choiceofgreen.com  kan niet garanderen dat de website of elektronische diensten goed werken zonder cookies. Het kan zijn dat enkele functies verloren gaan of dat onderdelen zelfs helemaal niet te zien zijn.

Wat zijn uw rechten?

U heeft het recht op inzage in uw eigen persoonsgegevens. Wanneer gegevens onjuist zijn kunt u deze laten corrigeren. Ook heeft u het recht op gegevensoverdracht. Dat betekent dat u de gegevens die Choiceofgreen.com, op basis van toestemming of contract verwerkt, aan een andere partij kunt laten overdragen. Wilt u uw gegevens bij Choiceofgreen.com laten verwijderen? Dat is mogelijk vanaf het moment dat u geen (financiële) verplichtingen meer heeft bij Choiceofgreen.com. Neemt u hiervoor contact op met Choiceofgreen.com per e-mail klantenservice@choiceofgreen.com

Wijzigingen

Choiceofgreen.com behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy statement. Wij adviseren u om regelmatig op deze pagina te kijken of er wijzigingen zijn. Indien Choiceofgreen.com een belangrijke wijziging doorvoert in de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt, dan zal Choiceofgreen.com dit kenbaar maken via website(s) en nieuwsbrieven.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over dit privacy statement of een klacht over de wijze waarop Choiceofgreen.com  persoonsgegevens verwerkt, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Het is ook mogelijk om een klacht in te dienen bij www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

 

Contactgegevens

Choiceofgreen.com
Mijnsherenweg 3
1431 AP Kudelstaart

E-mail: klantenservice@choiceofgreen.com

Kudelstaart, 12-11-2018